Individuele Mindfulness Training

Er zijn goede redenen om een individueel mindfulness traject te doorlopen. Je kan bijvoorbeeld langer stil staan bij onderwerpen die voor jou specifiek actueel zijn, waardoor je meer uit de training haalt. Omdat er meer persoonlijk gerichte aandacht voor jou is, gaat het leerproces sneller en dieper.

Je kan ook voor een individueel trainingstraject kiezen om een andere reden. Bijvoorbeeld: 

  • Je bent (ernstig) ziek. Het is mijn ervaring dat de flexibiliteit qua planning die je hebt bij een individuele mindfulness training, uitkomst kan bieden als er bijvoorbeeld een ziekenhuisbehandeling gepland staat en/of jouw energieniveau (te) laag is.
  • Je wenst anonimiteit. Zo heb ik aan bekende personen individuele training gegeven.
  • Je hebt specifieke mentale gezondheidsproblemen, die het werken in of met een groep belemmeren. Iemand op het autistisch spectrum heeft bijvoorbeeld veel baat bij een individuele training, er zijn minder prikkels.
  • Je hebt behoefte aan een veilige omgeving wegens Covid-19. Zo heb ik een 72-jarige dame recent een 1-op-1 training gegeven, die geen risico’s wil lopen op besmetting.

Een individueel mindfulness traject is gebaseerd op het 8-weekse Mindfulness Based Stress Reduction (MBSR) programma, aangepast aan jouw persoonlijke levenssituatie. Leerpunten kunnen desgewenst toegespitst worden op specifieke thema’s die op dit moment spelen in jouw leven. 

De sessies vinden plaats in een praktijkruimte die ik huur, bij mij thuis in Amsterdam Noord, online via Zoom, of bij jou thuis. 

Ieder traject begint met een (gratis) intakegesprek. Een persoonlijke klik en wederzijds vertrouwen zijn bepalend voor een succesvol traject. Na afloop van het intakegesprek beslissen we in overleg of we met elkaar doorgaan en hoe het vervolgtraject eruit zal gaan zien. 

Bij het opstellen van het vervolgtraject, bepalen we het format, de onderwerpen, en stemmen we de planning af op de voor ons beiden beschikbare tijden. 

Leonard is een categorie 1 trainer erkend door zijn beroepsvereniging, de Vereniging voor Mindfulness Based trainers Nederland en Vlaanderen (VMBN). Zijn MBSR trainingen worden gedeeltelijk vergoed door zorgverzekeraars.